29 Ekim 2010 Cuma

GECENİN 3. SAATİNİN MELEĞİ

…Geceyarısını çoktan geçmişti. Heyecan duyuyordu. Saat 3’te onun olduğu yerde bir kapı açılıyor ve kapının içinden muazzam güzellikte bir ses geliyordu. Bu ses daha önce duyduğu hiçbir melodiye benzemiyordu. Melodinin tılsımlı tınısı, davetkar bir güzellikteydi… Ama o kapıdan içeri girmeye hiçbir zaman cesaret edemedi. İnsanca bir akıl yürütme ile, sesi kaydetmeyi ve ünlü prodüksiyon (müzik yapım şirketi) şirketlerine pazarlamayı da düşündü ama onu da beceremedi.

Kapı sadece sabaha karşı 3’te açılıyor; etrafa ışıklar ve sesler yayıyor sonra sessizce kapanıyordu. O bu duruma o kadar alışmıştı ki, bazen kapıya aldırmıyor, tatlı uykusunu bölmeden uyumaya devam ediyordu. Bu olağanüstü durum onun için sıradan bir hal almıştı. Tabi çevresindeki insanlarla kapıyı paylaşmak istedi, istedi ancak kapı sadece ona görünmek istediğinden olacak, katiyen belirmedi. Çıldırdığını düşündüğü oldu çok zaman. Ama “an” o kadar gerçekti ki, inanmamak için kör ve sağır olmak gerekti.

Nedensiz bir sebepten, kapının onu bütün kötülüklerden koruduğuna inanıyordu. Kapıyla kurduğu duygusal bağ, urgandan bir ip gibi sağlamdı. Sonsuza kadar…

Kapının sırrını çözmek için kapıları ve Saat 3’te olan mühim olayları araştırmaya başladı. Tarih, felsefe, din ve mitoloji kitaplarını özellikle okuyor, onu bulmak için gecelerini uykusuz geçiriyordu. Günler birbirini böyle kovaladı, zaman aktı geçti. Amma ve lakin hiçbir bilgiye erişemedi. Ta ki internette araştırma yapana kadar… -Gözünü sevdiğim guugle…-

Fromzon, Froomzon, Fromzoon... söylerken kulağa ne kaba geliyor, oysa o Gecenin 3. Saatinin Meleği’nin adı. Fromzon Dünya üzerinde seyahat etmek için diğer melekler gibi sevimli kanatlarını kullanmıyor. “Geniş bir kapıyla dolaşıyor.” Sevdiklerini korumak için her gün saat sabaha karşı 3’ü gösterdiğinde onların oldukları yere gidiyor; Kapısını aralıyor, ışığını ve melodinin tılsımlı tınısını paylaşıp kapısını kapatıyordu. Boyutlar arasındaki seyahatini kapısıyla gerçekleştirdiği için diğer melekler tarafından yadırgansa da o bu durumdan gayet memnundu.

Fromzon’un “Kapı gibi seyahat aracı” fark yaratıyordu.

Gecenin 3. Saatinin Meleği Dünyada dolaşıyor. Eğer sizinde odanızda o saatlerde bir kapı belirirse sakın korkmayın, muhtemelen o kapı Fromzon’un seyahat aracıdır!

Özlem Kaplan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder